THOSE DAYS TO BE REMEMBERED


Sunday, June 20, 2010


hehe.. hari ni bru aku tau sejarah asal usul ubat gigi Darlie..
ala.. the one yg ad picture org kaler putih pkai topi + bow with a very nice smile..
(xtau? then ur not from this planet..g balik marikh skang jugak!!)

4 ur information, 'Darlie' was before known as 'Darkie'..
n the white man which refered above (yg pkai topi + bow with a very nice smile) tu is actually a picture of a black man (masih lg pkai topi + bow with a very nice smile)..
jenama tu ditukar namanye coz xmau dianggap racist..
yele.. kang xlaku plak ubat gigi tu kan... haha..

n what really inspired them tu letak jenama tu as Darkie n ltak pic black man (yg pkai topi + bow with a very nice smile)tu kan???

ehe.. that's b'coz the colour of the black man skin with his teeth is very contrast.. di mana as common perception that the teeth of people of African descent were exceptionally white..
dengan kata lainnye.. ble senyum nampak gigi je.. that's y la.. hehe.. sounds funny to me.. kikiki.. ;)
hey2.. don't get offended pls.. bukan sbb kulit hitam sgt.. tp sbb gigi tu putih berseri2.. dats y la nmpak gigi je.. kan2.. (haih.. ni pun kna explain.. pls la jgn pikir negative kat aku.. urgh..)


dulu...



kini...


*xde unsur2 politik di sini ok.. putih + hijau = kaler tema Darlie.. tQ

Posted by Fatin Mokhtar at 5:44 PM | 1 comments
Monday, June 7, 2010

Pergilah Ayu - Fabulous Cat

Kosong hidupku tanpa mu
cerminku membayangkan
bayanganmu
pameran kaseh ku layu
tiada dirimu tiada untukku

Tinggalkan ku dlm angan mu
sakitku mencintaimu
deritaku
merinduimu
lemah hati menginginkanmu

Kau hilang terus kau menyepi
tewasku bila ku ketahui
berita kau sudah berpunya
hancur hatiku
berkeping keping jadinya

Hilangku bukan kerana cinta
hilangku bukan untuk menyeksa
bagiku semua tiada berharga
biarku telan semuaderita

Chorus 1
Pergilah kau pergi dariku
biarku jalani hidup tanpamu
tiada cinta dan kasihmu
meski hati merelai

rap

Mati hariku
dikotak sepi
di situ kau mula mahu mengenalinya
langkah ku songsang mula kusedari
semula ku hias kau jauh dah pergi ya

Putus komunikasi kau elakkan diri
ku mencari jalan kembali kau mahu terus pergi
ku ingatkan kau memori kau
tutupkan telinga
nyata tiada kita nyata tiada jalan penyambungnya

YA ALLLAH
MAHA PEMURAH DAN MAHA PENCIPTA
terima kasih atas pertemuan antara aku dan dia
jika nyata bukan dia pemilik tulang rusukku
kikiskanlah pesonanya
dari kedua mata

dengan kelebihan dan kekurangan yang ada
bahagiakanlah mereka berdua ku doakannya
pada MU kupohon sucikan hatiku
sehinga dapat melaksana
kehendak dan rencana MU
AMIN

Chorus 2

Pergilah pergilah ayu
jangan kau
hiraukan tentang diriku
pergi kau pergi kau ayu
kuanggapkan ini satu
tragedi

Kau hapuskan semua yang kita bina
kau hancurkan
harapan ku
untuk hidup bahgia bersamamu

Berkali kau
bersumpah untuk berubah
tapi janji kosongmu
tak sudah sudah,entah sampaibila
kaulepaskan saja aku

chorus 2

Pergilah pergilah ayu
jangan kau
hiraukan tentang diriku
pergi kau pergi kau ayu
kuanggapkan ini satu
tragedi

chorus 1

Pergilah kau pergi dariku
biarkan ku jalani hidup tanpamu
tiada cinta dan kasehmu
meski hati merelai

pergilah pergilah sayang
biarkan ku begini

Posted by Fatin Mokhtar at 3:04 PM | 0 comments