THOSE DAYS TO BE REMEMBERED


Monday, May 2, 2011
ehe... gedikz kejap nak promote product yg I newly bought yesterday..
It's called Black Head Final Kit from Etude House..

Very the xpasal2, aku tergolong pulak dalam kalangan Korean Makeup Brand nye user.. huhuuuuu~ actually I love la jugak sikit2 tgk korean dramas.. but gitu2 je la kan.. termimpi2 kejap (actors dia yg jambus.. hmm.. such a mmpi indah :D).. then dah la.. smpai situ je.. but my fren ni la.. suka sgt tgk cara2 makeup2 suma nih.. n her favourite makeup style is of course la Korean punya brand kan.. da dr td dok cter pasal mekap2 Korea nih, xkan kuar negara lain plak. aish..!

So.. sambil hangout2 tu.. masukla kdai Etude House kat AEON Jusco nih... masuk2 je, staff tu pun greet.. "Welcome..".. lum sempat dia tnya ap2 lg aku da ngelak dah.. "xpe2.. nak survey2 je dulu..".. cewah.. konon xde hati nak beli brg dia lah.. haha..

Alik2, mber aku nih dok tgk face mist. (oh.. my fwen tu nama dia Cidaaton.. hihi).. then innocently, aku pun tnya "Face Mist ni kebende?" Abistu staff td pun tetiba dtg la bg penerangan.. wah.. best pulak dgar taklimat dia kan. Siap dia sembur2 face mist tu kat muka aku.. Mmmm.. best.. terasa segar.. Hilang jap ngantuk aku..

Abistu mula la suma bnda nak tnya.. Smpai la ke product yg aku nak promote neh.. Staff tu pun crita ap2 lah suma pasal product nih.. selaku gadis yg bermasalah ngan black head (oh.. pengakuan yg memalukan.. isk.. tragis.. xpelah.. huu~) aku pun dengar la dgan penuh minat. And sekarang ad promotion. Harga dia from RM59.90 kot discount 50%.. jadi la RM 29.95.. uish.. xtahaannn.. Nak belilah!! hihi.. Cm tu la reaksi ak.. huhu~ lalu belila..

N mlm td cuba... Mmmm.. Kesan dia.. Boleh tahann... Licin trus idung nih.. smooth sgt.. Xde tajam2 lagi dah.. huu~ i loike!! tp still nmpak la lagi black head tu kan.. Kan bru sekali pkai.. :D Jadinye.. i nak syorkan to u allsss!! Black Head Final Kit from Etude House!!



2011-05-02 06.31.43

Benda neh.. 2 in 1.. Beli 1 kotak tu ad that spray dlm botol orange tu dengan krim tu skali. Krim tu function dia untuk tutup balik pores yang terbuka after kita keluarkan black head tu.. :)

So.. cara2 nak pkai dia senang sgt..



2011-05-02 10.19.30

Spray on clean kapas.. sampai lembap2 sket kapas tu then tampalkan kat bahagian yang nak buang black head kat muka kita tu.. tunggu kejap until 15-20 minutes.. then cabut la kapas tu.. cth: hidung. ha.. tampal kat hidung, then after 20 mins tu, the pores kat muka kita ni akan t'buka tau..

N after that, take 1 more clean kapas, basahkan sikit dgan air n removekan la that degil black head from your face.. kna la picit2 sket hidung tu kan.. Pandai2 la u alls nak keluarkan the black head tu.. :)

Lepas tu.. cuci la muka dengan foam yg biasa u all guna.. after that, lap muka ngan clean towel.. n sapu the Black Head Smoothing Cream at tempat2 yang kita keluarkan black head td.. done! simple.. u all akan dpt rasa ke'smooth'an hidung u alls.. hihi.. Happy trying!! :D

p/s: anyway, u all boleh je pegang kapas tu when spraying the toner. I x pegang coz my other hand kna pegang hp la nak take picture.. hihi.. :D

Posted by Fatin Mokhtar at 9:46 AM |

0 Comments:

Post a Comment